Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa selerowa z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 sztuka
pierś z kurczaka 1 sztuka
marchew 2 średnie
soczewica 0,5 szklanki
curry
sól
czosnek 1 ząbek
śmietana
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa selerowa z soczewicą

Sycąca rozgrzewająca zupa z selera naciowego i soczewicy.
Zaczynamy od podgrzania curry i czosnku na oliwie, następnie wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę i soczewicę, chwilę podsmażamy. Wlewamy około 1,5 litra wody, przykrywamy. Po około 15-20 minutach dodajemy seler naciowy pokrojony w paski. Gotujemy jeszcze 15 minut. Jeśli używamy mięsa to dorzucamy je na końcu - ma być soczyste. Ewentualnie dosalamy.
Można polać śmietaną na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 13.05.2012 19:44
składniki świetnie się zgrywają, na pewno jest pyszna ! Super masz przepiski w książce :)
anna186 05.05.2012 20:00
pyszne
caralajna 21.12.2011 21:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak