Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z cebulką i boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
śmietana 2 łyżki
boczek 6 plastrów
sól
masło 1/3 kostki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z cebulką i boczkiem

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie,w tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę z boczkiem. Kiedy ziemniaki już się ugotują wylewamy z nich całą wodę. Dodajemy śmietanę,miękkie masło, boczek i cebule.Mniemy aż na jednolitą masę a przed podaniem polewamy tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 12.01.2012 20:41
zrobię jutro:)
Jodaj 07.01.2012 10:21
lubię
SmacznaPyza 06.01.2012 16:51
zdrowe to to nie jest, ale dobre :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak