Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz brokułowo - pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
brokuły 0,5 kg
pieczarki 0,25 kg
olej do smażenia
ząbek czosnku
mąka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz brokułowo - pieczarkowy

wodę z kostką rosołową doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać brokuły podzielone na różyczki i gotować około 5 minut po czym odcedzić.
Następnie mięso pokroić, obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć. Na ta samą patelnie wrzucić pieczarki pokrojone w plastry, obsmażyć i wlać z gotowania brokułów.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia, trzymać na ogniu około 5 minut.
Następnie włożyć mięso i dusić do miękkości, następnie dodać brokuły i gotować do momentu ich rozgotowania. Na koniec dodać czosnek i doprawić do smaku wedle uznania.
Polecam z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.05.2012 12:17
fajne połączenia
Renia1 15.03.2012 23:20
jak sa brokuly to napewno pyszne
Magdalena1110 13.03.2012 19:51
bardzo fajne
Jaheira11 07.03.2012 21:38
ale ciekawe połączenie..
jeta72 03.03.2012 16:32
jeszcze takiego nie jadłam :-)
olkaaa 26.01.2012 08:24
ciekawe
Adamorek 21.01.2012 14:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak