Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w zalewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
cebula biała 2 szt
Zalewa:
woda 3 szkl
ocet 8 łyżek
olej 1 szkl
sól 1 łyżka
cukier 8 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 szt
keczup pikanty 2 łyżki
pieprz do smaku
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka
pieprz do smaku ryby
jajko 1
papryka marynowana 1 słoik
ogórki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w zalewie

Kroki postępowania

1
Paprykę, cebule i ogórki kroimy w paski. Cebule sparzamy wrzatkiem i odcedzamy na sicie.
Krok 1 - Mintaj w zalewie foto
2
Rybę kroimy na małe kawałki. Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą do ryb.
Obtaczamy w mące, maczamy w roztrzepanym jajku i znów obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wykładamy na ręcznik papierowy by ociekła z nadmiaru oleju.
Krok 2 - Mintaj w zalewie foto
3
Wodę z octem , olejem ,cukrem, solą i przyprawami gotujemy.
Następnie dodajemy przecier i keczup ,dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Mintaj w zalewie foto
4
W szerokim naczyniu układamy warstwowo :
- rybe
- cebulę
- paprykę konserwową
- ogórki
Układamy do wyczerpania składników.
Krok 4 - Mintaj w zalewie foto
5
Zalewamy zalewą .
Przykrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową i odkładamy na 12 godzin w chłodne miejsce.
Krok 5 - Mintaj w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 14.01.2013 08:43
pycha
Bernadeta 11.11.2012 13:36
uwielbiam taką rybke
edyta44 07.11.2012 22:01
pysznosci
traktorek 10.09.2012 20:29
świetnie wygląda
Aneta25 26.08.2012 11:34
uwielbiam ryby
Wacław 23.07.2012 10:11
świetne,pycha
iknkirke 15.04.2012 14:35
fajne
zdzislawa2 12.03.2012 15:27
ekstra
m1monika 12.03.2012 15:20
super
anemon 05.02.2012 08:08
Wygląda bardzo apetycznie.
IZABELA29 26.01.2012 11:42
lekko octowa delikatna w smaku polecam.. bardzo dobre
agnieszka137 25.01.2012 23:50
Super! Mam tylko pytanie: czy ta zalewa jest delikatna czy mocno octowa?
SYLKA 25.01.2012 22:39
rybka napewno dobra
IZABELA29 25.01.2012 10:31
na 100% polecam
stokrotka 24.01.2012 22:54
fajne
BernadettaP 24.01.2012 14:13
Ale bym zjad?a tak? rybk?...
ben-ka 24.01.2012 09:54
Pyszna taka rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak