Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chi?szczyzna po polsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti
w?oszczyzna
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Chi?szczyzna po polsku

2 marchewki
Pietruszka
?redni korze? selera
Por
S?oik pieczarek w zalewie naturalnej
Ok. 30dag karkówki
Ocet winny z bia?ego wina
4 z?bki czosnku
Sos sojowy
Oliwa extra vergin
Imbir mielony
Kurkuma mielona
Chili pieprz Cayenne
Pieprz kolorowy
Ga?ka muszkato?owa mielona
Makaron spaghetti

Warzywa obra?, op?uka? i posieka?. Mi?so dok?adnie oczy?ci? i pokroi? w kostk?. Pieczarki ods?czy? z zalewy i równie? pokroi?. Czosnek posieka?. Na rozgrzan? oliw? wrzuci? kawa?ki mi?sa. Trzymaj?c na ma?ym ogniu, dok?adnie obsma?y? z obu stron. Oprószy? ?wie?o zmielonym pieprzem kolorowym. Ewentualnie mo?na posypa? gotow? przypraw? s?odko-kwa?n?. Gdy nabierze z?otego koloru, wrzuci? warzywa i posiekany czosnek. Wymiesza?, podla? sosem sojowym (kilka ?y?ek) i skropi? octem z bia?ego wina. Przykry? i dusi? na ma?ym ogniu. W tym czasie w osobnym garnku ugotowa? pó? opakowania makaronu (prze?amanego w pó?), ods?czy? z wody i prze?o?y? na patelni? z duszonym mi?sem. Mi?so z warzywami i makaronem przyprawi? szczypt? imbiru, ga?ki muszkato?owej, odrobin? kurkumy (dla koloru) oraz chili. Ewentualnie skropi? odrobin? oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.01.2012 09:25
smakowite
agnieszka137 28.01.2012 23:21
wygl?da pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak