Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
marchewka 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
jab?ko 1 szt
oliwki czarne 10 szt
?mietana g?sta 3-4 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z oliwkami

Kapust? zetrze? na tarce o du?ych otworach, sparzy? wrz?c? wod? lub wymiesza? z odrobin? soli i gdy zmi?knie, odcisn??. Jab?ko obra?, usun?? gniazdo nasienne, i razem z obran? marchewk? zetrze? na grubej tarce. Ogórki i cebul? pokroi? w drobn? kostk?. Oliwki pokroi? w kr??ki. Wszystkie sk?adniki surówki wymiesza? ze ?mietan?, przyprawi? do smaku sol? i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 29.08.2012 14:19
lubię takie surówki
caralajna 12.08.2012 07:16
ciekawa
Ela15 14.05.2012 09:53
smaczna
Kikiriki 22.04.2012 17:33
super
jozefinach 21.04.2012 09:42
Lubię surówki.
natii3624 16.04.2012 21:28
pyszne!
olkaaa 03.04.2012 08:07
super
bercik1 23.03.2012 23:34
Ekstra przepis.
cooleczka 10.03.2012 18:10
pycha
Iwusia 06.03.2012 23:03
zapowiada się smacznie
zuzanna_z 16.02.2012 12:50
dobre
smakowita 15.02.2012 20:55
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak