Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 250 g
szpinak mrożony 250 g
soczewica czerwona 150 g
cebula 1 szt
gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i soczewicą

Makaron gotujemy według przepisu. Soczewicę moczymy na kilka godzin i gotujemy do miękkości.
Na rozgrzanym oleju podsmazamy pokrojoną cebulę, dodajemy rozmrożony szpinak i smażymy kilka minut. Dodajemy ugotowana soczewicę, doprawiamy do smaku, możemy też dodać ulubione zioła. Sosem polewamy makaron. Polecam dla wegetarian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 02.06.2012 14:39
Ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak