Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki pod cynamonowo-migdałową kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 sztuk
mąka pszenna 50 g
mąka kukurydziana 2 łyżki
cukier brązowy 50 g
masło 60 g
migdały mielone 25 g
cybnamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki pod cynamonowo-migdałową kruszonką

gruszki myjemy, obieramy ze skórki, dzielimy na 4, wykrawamy gniazda nasienne
układamy w wytłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub w kokilkach
z maki, cukry, migdałów, cynamony i zimnego masła robimy kruszonkę,
posypujemy nią gruszki i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak