Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

minikiełbaski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona baranina 1 kg
cebula 5 szt
tosty 2 szt
jajko 2 szt
woda 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: minikiełbaski

cebulę drobno posiekać chilli drobno posiekać wymieszać i z mięsem doprawić solą i pieprzem tak aby powstała pulchna masa podgrzewać na patelni i potem masę zmiksować jajka roztrzepać tosty namoczyć w wodzie i dodać do mięsa wymieszać zrobić kilka niedużych kiełbasek każdą kiełbaskę obtoczyć panierką i smażyć lepsze są podane na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak