Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wędzonki 1,5 l
zakwas do smaku
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angieslkie 3 szt
chrzan świeżo starty 1 łyżka
śmietana 15 dag
jajko 4 szt
kiełbasa 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny barszcz biały z jajkiem i kiełbasą

Do wywaru z wędzonki dodajemy zakwas , przyprawy i wszystko razem gotujemy. Zdejmujemy z ognia i wlewamy śmietanę, mieszamy. Barszcz podajemy z cząstkami jajka i kawałkami kiełbasy. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.11.2012 10:33
lubię taki
marta34 13.05.2012 19:26
jak dawno takiego nie jadłam
IKrakowianka 09.11.2011 00:46
wygląda apetycznie
Iwona51
Iwona51 30.08.2011 18:38
ale ładnie podane
Ewa111 11.08.2011 18:50
tradycyjny,najsmaczniejszy
Gosia32
Gosia32 05.07.2011 19:40
mniam
Mirka-Ludomila 28.05.2011 20:29
smaczny
Wafelek2601 14.05.2011 19:18
wygląda super
alaaa 10.02.2011 15:02
tradycyjny ale smaczny
IlonaAlbertos 09.11.2010 21:42
Uwielbiam barszcz biały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak