Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 g
papryka czerwona 1 szt.
olej roślinny 1/2 szklanki
papryka zielona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe szaszłyki

Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka. Filet z kurczaka kroimy w grubszą kostkę. Kurczaka marynujemy w oleju z przyprawą ok. 30 minut. Paprykę kroimy w grubszą kostkę. Na patyczki nabijamy na przemian kurczaka i paprykę. Szaszłyki grillujemy na grillu lub na patelni grillowej aż do zarumienienia kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 14.11.2012 13:41
bardzo ładnie wyszły
ElizaT 26.10.2012 06:57
piękne są
dwa pokoje z kuchnią 19.02.2012 21:07
lubię takie szaszłyki
czekoladka_m 19.02.2012 18:56
Wyglądają super apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak