Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo cukiniowe
Z cukinii odcisnąć sok.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą.
Kasię roztopić i wystudzić.
Jajka dokładnie ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Do ubitych jajek wlewać małym strumieniem margarynę cały czas miksując.
Dodać kakao oraz mąkę i dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać startą marchewkę i cukinię i wszystko dokładnie ze sobą połączyć.
Masę przełożyć do większej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto piec 45 minut w 185 stopniach.
Do rondelka wlać wodę, na niego postawić metalową miseczkę.
Wodę zagotować.
Do miseczki wrzucić krówki, polewę w drażetkach i dodać mleko.
Podgrzewać aż krówki się rozpuszczą a masa będzie jednolita.
Uważać aby się nie zagotowało.
Gotową polewą posmarować wystudzone ciasto.
Na koniec udekorować papają i płatkami migdałowymi.