Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowa z fetą w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 szt
ogórek 1 średni
papryka czerwona 1/2 szt
olej rzepakowy 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki
miód
koperek 2 łyżki
słonecznik łuskany 5 dag
sól
pieprz
feta 10-15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowa z fetą w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Ogórka obieramy cienko ze skórki, paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ogórka kroimy w ćwiartki talarków, paprykę w cienkie paseczki.
Krok 1 - Lodowa z fetą w sosie koperkowym foto
2
Sałatę rozrywamy na małe kawałki. Dodajemy do niej pokrojonego ogórka i paprykę.
Krok 2 - Lodowa z fetą w sosie koperkowym foto
3
Olej mieszamy z octem winnym i drobno posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem polewamy warzywa, dokładnie mieszamy. Sałatkę posypujemy fetą w kostkach i prażonym słonecznikiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 3 - Lodowa z fetą w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.02.2014 14:42
100% moich smaków :D
Koper 20.06.2012 10:16
Ale smakowita sałatka
pacpaw 18.03.2012 20:15
niby lodowa a tam jeszcze koledzy z warzywniaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak