Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
musztarda ziarnista
cebula biała 2 szt
ogórek kiszony
grzyby suszone
przyprawy do smaku
boczek 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z szynki

Kroki postępowania

1
Mięso z szynki rozbijamy, następnie każdy kawałek z obu stron solimy i pieprzymy. Smarujemy musztardą, kładziemy plaster boczku, kawałek ogórka kiszonego i cebuli.
Krok 1 - Zrazy z szynki foto
2
Zrazy obtaczamy w mące i smażymy kilka minut a potem przekładamy do wrzątku z liściem laurowym, zielem angielskim i odrobiną przyprawy Kucharek.Dodajemy kilka suszonych grzybów. Dusimy do miękkości.
Krok 2 - Zrazy z szynki foto
3
Pod koniec duszenia dodajemy kilka kawałków chleba razowego, który zagęści sos.Podajemy dowolnie.
Krok 3 - Zrazy z szynki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 06.04.2012 08:05
fantastyczne
suzana 16.03.2012 21:51
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak