Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z gruszkami i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
gruszki 2 twarde sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
curry 1 duża szczypta
świeża kolendra 1/4 pęczka
płatki migdałowe 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z gruszkami i migdałami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Kurczak z gruszkami i migdałami foto
2
Mięso pokroić w kostkę. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Mięso i gruszki dodać do cebuli. Smażyć, aż kurczak się lekko zrumieni, a gruszki trochę zmiękną. Dodać sól, pieprz i curry, wymieszać. Dodać posiekaną kolendrę, wymieszać. Całość podzielić na porcje i rozłożyć na talerzach.
Krok 2 - Kurczak z gruszkami i migdałami foto
3
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.
Krok 3 - Kurczak z gruszkami i migdałami foto
4
Każdą porcję posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Krok 4 - Kurczak z gruszkami i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 02.04.2012 09:45
Z gruszką jeszcze nie robiłam kurczaka, ale koniecznie muszę to zmienić !
Weronika_eM 25.03.2012 22:58
ciekawy przepis
stokrotka 23.03.2012 18:42
mniam....
ziutula
ziutula 21.03.2012 21:36
lekkie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak