Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tunczyk Teriyaki z warzywnym medley

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 1 filet
sos sojowy 2 lyzki
syrop klonowy 2 lyzki
imbir 1 cm
lemonka 1
czosnek 1 zabek
olej sezamowy
cukinia 1
papryka 1
cebula czerwona 1
pomidorki koktajlowe 8
szparagi
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Tunczyk Teriyaki z warzywnym medley

Kroki postępowania

1
Podgrzej 2 lyzki oleju i wrzuc pokrojony czosnek, imbir oraz chilli (jesli lubisz ostrzejszy smak potraw).
Dodaj starta skorke, sok z lemonki, sos sojowy oraz syrop klonowy. Gotuj przez kilka minut badz do momemtu, az powstanie lepki sos.
W miedzy czasie zarumien na grilowanej patelni filet swiezego tunczyka.Tak, aby srodek byl jeszcze rozowy . Przenies do patelni z sosem teriyaki i smaz przez ok.2 minuty na kazdje stronie.
Krok 1 - Tunczyk Teriyaki z warzywnym medley foto
2
Pokroj papryke w wieksza kostke badz, cebule w cwiartki a cukinie w grubsze plastry. Przenies do naczynia zaroodpornego. Dodaj pomidorki w calosci. Odetnij koncowki od szparagow i wrzyc do naczynia. Polej oliwa wymieszaj i posyp oregano. Piecz w piekarniku (180C) przez ok.20 minut. Pamietaj, aby w czasie pieczenia przewracac warzywa co jakis czas, aby warzywa sie nie zeschly z zewnatrz.
Krok 2 - Tunczyk Teriyaki z warzywnym medley foto
3
Smacznego!
Krok 3 - Tunczyk Teriyaki z warzywnym medley foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 05.04.2012 20:30
kuszący :)
dwa pokoje z kuchnią 17.03.2012 20:13
muszę zrobić bo uwielbiam tuńczyka
Paweł10 17.03.2012 19:29
super podane :-) na pewno jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak