Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 150 g
sól szczypta
surówka 300 g
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Filety rybne, bardzo dokładnie myjemy pod zimną wodą. Przyprawiamy solą z obu stron. Gdy są zamrożone można wcześniej posypać solą, wtedy szybciej nam się rozpuści lód. Obtaczamy w mące i kładziemy an rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron. Podajemy z surówką - u mnie tym razem jest to kupna koperkowa surówka, ale za to bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 22.04.2012 17:39
super
novita26 06.04.2012 18:06
pyszne
novita26 06.04.2012 18:06
pyszne
jolita 31.03.2012 08:59
mniam
jolita 31.03.2012 08:59
mniam
jolita 31.03.2012 08:58
super
jolita 31.03.2012 08:58
super
mufinka79 30.03.2012 20:41
Uwielbiam dorsza :)
aginaa 24.03.2012 13:29
polecam
Piotr24 23.03.2012 20:05
jedna z moich ulubionych ryb :)
halina17 23.03.2012 19:11
bardzo lubię dorsza
sylwia / sytofala 23.03.2012 18:59
dobra rybka nie jest zła :)
Natalia37
Natalia37 23.03.2012 18:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak