Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby kotlety

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 40 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Niby kotlety

Mortadelę kroimy na plastry o grubości 0,5- 1 cm. W miseczce przygotowujemy jajka. Wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz czarny Prymat i suszoną natkę pietruszki Prymat. Całość mieszamy widelcem. Na oddzielny talerzyk przesypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Porcje mortadeli panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni( na tłuszczu) i podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.07.2012 18:56
ale nie niby smaczne, polecam
m1monika 15.04.2012 22:30
dla mnie super
Karmel 10.04.2012 12:34
mniam
joanna77 10.04.2012 11:10
fajne
ziutula
ziutula 05.04.2012 23:59
lubie taką mortadelę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak