Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soją

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soja 1/2 kg
cebula 1
boczek 10 dag
mąka pszenna 1/2 kg
jajko 1
woda 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soją

Soję gotujemy aż do miękkości. Studzimy i przekręcamy przez maszynkę. Cebulkę smażymy z boczkiem, mieszamy z soją, solimy i pieprzymy do smaku.
Mąkę mieszamy z jajkiem i wodą. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy i szklanką wykrajamy koła. Nadziewamy farszem i formujemy pierogi. Na gotującą wodę wrzucamy pierogi, gotujemy do wypłyniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 19.09.2012 15:43
kocham pierogi ale sojowych jeszcze nie jadłam
Dorian 09.08.2012 15:38
pycha
Elżbieta17 25.07.2012 20:35
fajny pomysł:)
Dorota59 18.07.2012 11:41
chętnie zjadłabym
joanna77 11.07.2012 21:39
super
Dorota37 04.07.2012 14:24
ciekawy pomysł
Kas2 26.06.2012 09:34
bardzo ciekawy farsz
olkaaa 25.06.2012 07:53
jestem ciekawa jak smakują
jozefinach 17.06.2012 11:41
Uwielbiam soję i pierogi.
Anna152 11.06.2012 08:23
mniam
caralajna 10.05.2012 23:10
świetny pomysł
paula99926 04.05.2012 11:51
świetny pomysł z tą soją!
paula99926 04.05.2012 11:51
świetny pomysł z tą soją!
Papryczka 30.04.2012 15:30
pyszne
Justyna37 29.04.2012 13:46
ciekawe
jeanette_v 26.04.2012 18:54
Pycha!.
Pajecznik 25.04.2012 12:34
warto próbować nowych rzeczy.
Angelika10 24.04.2012 02:02
ja też jeszcze takich nie jadłam ;)
bursztynek 12.04.2012 13:52
takich jeszcze nie próbowałam
Ania67 12.04.2012 10:42
Mniaaaam
Anio?eczek 08.04.2012 17:08
samo zdrowie, super !
Wojt@s
Wojt@s 04.04.2012 10:36
extra
JUSTYNA61 03.04.2012 19:14
coś nowego :)
Piotr24 03.04.2012 19:07
takich jeszcze nie jadłem
cooleczka 03.04.2012 18:51
brzmi smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak