Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z naleśnikowymi łazankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
kiełbasa ok. 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta kiszona 3 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z naleśnikowymi łazankami

Kapustę wypłukać, odcisnąć. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę, zeszklić, można lekko podsmażyć, dodać kapustę, podlać wodą, posolić i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną kiełbasę, doprawić do smaku i dalej dusić. Naleśniki pokroić w paski, a później na mniejsze kawałki, dodać do kapusty i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak