Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
czosnek 2 ząbki
koper świeży pół pęczka
szczypiorek pół pęczka
natka pietruszki pół pęczka
cytryna
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
miruna według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Świeże, zielone zioła drobno posiekać.
Krok 1 - Ryba pod pierzynką foto
2
Połączyć z masłem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Doprawić.Rybę skropić sokiem z cytryny ,posolić i popieprzyć.
Bułkę tartą połączyć ze startą skórką z cytryny i oliwą. Wymieszać. Formę do pieczenia posmarować masłem i ułożyć w niej rybę. Rozsmarować na każdej porcji ziołowe masło i posypać bułką.Zapiekać 25 minut w 190 C.
Krok 2 - Ryba pod pierzynką foto
3
Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Krok 3 - Ryba pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 31.03.2012 10:47
super rybcia
Mysiunia 30.03.2012 20:11
świetnie się prezentuje :)
suzana 30.03.2012 20:10
super, chetnie wyprobuje
Cukiereczek13 30.03.2012 19:43
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak