Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwykła kapusta z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zwykła kapusta z kiełbasą

Kapustę wypłukać, odcisnąć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować razem z liściem laurowym. Cebulę obrać, drobno pokroić. Kiełbasę pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebulę, dodać kiełbasę i przesmażyć. Dodać do kapusty i gotować do jej miękkości. Doprawić do smaku. Można przyprawić przyprawą do dań z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak