Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kg
żółtko jajek 5
masło 20 dkg
śmietanka 250 ml
cukier 30 dkg
wanilia
rodzynki 15 dkg
migdały 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Twaróg przetrzeć przez sito. żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietankę i mieszać prawie do zagotować na małym ogniu. Zdjąć z ognia, włożyć masło, ser zmielony, posiekane migdały, namoczone rodzynki, wanilię i dokładnie wymieszać. Włożyć do formy , przykryć serwetą i przycisnąć czymś. Po wycieknięciu serwatki, wyrzucić paschę z formy i przechowywać w zimnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 06.04.2011 19:53
muszę spróbować
zuzanna6 19.09.2010 08:35
paschę robię na wielkanoc,podobnie, dodaję jeszcz inne bakalie.
anja3107 11.09.2010 11:27
fajna nazwa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak