Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche pierożki z fetą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
jajko 3 szt
ser feta 17 dag
papryka czerwona 0,5 szt
pieczarki 5 szt
por 0,5 szt
masło 15 dag
pietruszka zielona
przyprawy
ser biały 10 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche pierożki z fetą

Kroki postępowania

1
Ciasto:mąka,jajko ,masło i dwie łyżki wody -wszystko zagnieść.Odstawić do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Kruche pierożki z fetą foto
2
Warzywa kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie , odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2 - Kruche pierożki z fetą foto
3
Do warzyw dodajemy żółtko, ser feta, ser biały i natkę pietruszki.Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.Chwilę trzymamy na ogniu.
Krok 3 - Kruche pierożki z fetą foto
4
Z ciasta wycinamy kółka i nadziewamy farszem.Układamy na blaszce i smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Krok 4 - Kruche pierożki z fetą foto
5
Pieczemy 25 minut w 180 C.
Krok 5 - Kruche pierożki z fetą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.12.2012 15:46
takie pieczone pierożki są ciekawą alternatywą do tych gotowanych. Na dodatek ten kolorowy farsz zwiększa apetyt :o)
adelajda 12.08.2012 20:41
piękne
Ewelina38 15.05.2012 21:19
rewelacyjne pierozki
suzana 01.04.2012 11:15
świetne pierożki!
caralajna 31.03.2012 20:42
świetne
Cukiereczek13 31.03.2012 20:10
super wyglądają :)
Ewa104 31.03.2012 19:57
Wyglądają wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak