Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha wielkanocna z bakaliami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 opakowania
jajko 5 sztuk
bakalie
śmietana 500 ml
mleko 1 (pasteryzowane, świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha wielkanocna z bakaliami

Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę lub jogurt naturalny rozbić z cukrem waniliowym i jajkami. Wlać do gorącego mleka i mieszając zagotować, aż się rozdzieli serwatka. Odcedzić na czystej ściereczce i ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę. Do utartego masła dodawać po trochu masę serową, a następnie ulubione bakalie. Wyłożyć do natłuszczonej formy i schłodzić w lodówce. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.02.2014 17:49
wygląda przepięknie :) dekoracja sama w sobie :)
Stenka 12.03.2013 16:32
ładnie ozdobiłaś
smerfetka79 31.05.2012 19:05
zapachniało świętami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak