Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i dżemem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
budyń 1 szt.
masło 125 g
dżem 1 słoik
krokant 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i dżemem

Biszkopt przekroić na pół. Posmarować dżemem.
Krem budyniowy: Na mleku ugotować budyń z cukrem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostudzeniu utrzeć budyń dodając go po łyżce do zmiksowanego masła. Masa powinna być pulchna i biała. Masę podzielić na dwie części, wyłożyć połowę na biszkopt posmarowany dżemem. Przykryć drugim blatem biszkoptu, posmarować resztą kremu. Wierzch posypać krokantem wykonanym z podsmażonych (zrumienionych) na maśle wiórek kokosowych z cukrem. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 09.08.2012 17:54
super
mela25 04.08.2012 08:37
ciekawy pomysł
ewcia1312 18.04.2012 09:38
Koniecznie muszę zrobić.Już ,,ściągam ,,przepisik ;)
daria2911 17.04.2012 13:48
muszę takie zrobic :)
1j1o1l1a1 16.04.2012 20:36
apetyczne
Karolcia12 16.04.2012 19:29
wygląd ciasta rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak