Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1
pieczarki 40 dag
śmietana 30% 1 szklanka
przyprawy
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Kroki postępowania

1
Udko wkładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody, dodajemy takie przyprawy jak jarzynke, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy do miekkości mięsa, po czym udko wyciagamy. Pieczarki ucieramy na grubych oczkach, przekładamy do naszego wywaru i gotujemy całość do miękkości grzybków,
Krok 1 - Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym foto
2
dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwile.
Krok 2 - Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym foto
3
Gorącą zupę przelewamy do talerzy i dodajemy po 2 garści groszku ptysiowego. jemy
Krok 3 - Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 23.07.2012 07:20
super
agnieszka137 02.05.2012 22:25
lubię pieczarkową:)
ziutula
ziutula 02.05.2012 16:59
zupka dla mnie ....
Amellia 02.05.2012 14:40
fajna
Katarzyna54 02.05.2012 14:36
mniam
fijolek91 02.05.2012 13:01
mmmm pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak