Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie z czerwonego wina

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne
ziele angielskie
lubczyk
schab 4 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie z czerwonego wina

Sos:
pol kostki masla
3-4 łyżki mąki
bulion wolowy- 300ml
wytrawne wino-300 ml
cebula
zabek czosnku
lisc laurowy
ziarna ziela angielskiego
lyzeczka cukru

Schab podsmażyć na oleju z łyżką masła na złoto. Na roztopionym maśle podsmażyć cebulę i posiekany czosnek, dodać mąkę i powoli wlewać bulion (by nic się nie zważyło). Zamieszać i wlać wino. Trzymać na malym ogniu, dodać liść, ziele angielskie. Przełożyć do sosu mięso i doprawić. Posypać ziołami i chwilę poddusić razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.05.2012 08:56
soczyscie wygląda
Anulka75
Anulka75 03.05.2012 15:50
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak