Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki light

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny
buraki 2 szt
sól
pieprz
cebula czerwona
szczypiorek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki light

Buraki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli ,można dodać kucharka uniwersalnego .; Po ugotowaniu buraczki studzimy i ścieramy na tarce duże oczka. Do buraczków dajemy sól,ocet jabłkowy do smaku i mieszamy . Podajemy z jogurtem naturalnym i pokrojona cebulką i szczypiorkiem . Doprawiamy pieprzem ,ozdabiamy ćwiartka jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.08.2012 22:37
uwielbiam buraczki, mogę je jeść jak jabłka
iwa643 10.05.2012 06:24
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak