Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort - błękitna laguna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 spody
krem kokosowy 3 opak
mleko do kremu
galaretka niebieska 1 opak
malibu do nasączenia
mleko skondensowane do nasączenia
czekolada mleczna do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: tort - błękitna laguna

Galaretkę rozrobiłam w 400 ml wody. Zmiksowałam krem kokosowy w proszku z mlekiem-według przepisu na opakowaniu. Odłożyłam 4 łyżki kremu-na wyspę. Rozpuściłam pół czekolady i gdy gęstniałam uformowałam 2 palmy. Biszkopt włożyłam do tortownicy nasączyłam mlekiem skondensowanym z odrobiną malibu. Nałożyłam warstwę kremu, potem biszkopt nasączony itd. tak by wierzchnia warstwa to był krem. Gdy galaretka zaczęła tężeć wylałam na ciasto. Gdy stężała z pozostawionego kremu ułożyłam wyspę. pokruszyłam na nią czekoladę, wsadziłam palmy. Ułożyłam żelki-rekiny.
Smakowało wszystkim ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.12.2012 17:53
śliczna dekoracja
edi 05.09.2012 09:20
świetny
[email protected] 10.08.2012 20:06
piekne
paula99926 04.06.2012 18:46
dziękuję :)
pierniczkowo 02.06.2012 11:41
prezentuje się super! i te kolory a efekt pływających rekinów wyszedł bardzo realistycznie:)
smile 31.05.2012 22:36
bajeczny=)
Karolciaf1990 28.05.2012 19:37
super!!!
Karolciaf1990 28.05.2012 19:37
super!!!
paula99926 23.05.2012 11:27
dziękuję za oceny :)
Betka 22.05.2012 09:51
rewelacyjny torcik;)
halina17 18.05.2012 18:32
pomysłowy torcik
Mysiunia 18.05.2012 15:14
te rekiny najlepsze :) :)
mala2021 18.05.2012 14:22
prezentuje się wspaniale
motylwe 18.05.2012 13:37
super pomysł-efektownie wygląda i zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak