Przepis i sposób przygotowania na: Obiad
Ziemniaki obieramy, płuczemy gotujemy w osolonej wodzie. NAstepnie tłuczemy. Wykładamy porcje na talerz, kotleta, i ogóreczki.
Ziemniaczki polewamy tłuszczykiem , na ktorym był smażone kotlety.
ziemniaki | 150 dag |
ogórki | jako dodatek |
schab | 50 dag |
jajko | 3 sztuki |
otręby | do panierki |
mąka | do panierki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierki |
Przyprawa do mięs Prymat | do panierki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
tłuszcz | do smażenia |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: