Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
cebula 2 sztuki
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta kiszona 4 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w kapuście

Mięso umyć, pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę odcisnąć i pokroić. Cebulę obrać, pokroić piórka. Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę, przesmażyć. Dodać kapustę i wymieszać. Podlać wodą. Dodać liść laurowy i dusić. Można przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać olej. Plastry schabu obtaczać w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty, dusić do miękkości. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak