Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognista potrawka z makaronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3
papryka czerwona 1
cebula 1
posiekanej natki pietruszki 2 łyżka
sosu chili słodko pikantnego 1 szk
sosu sojowego ciemnego 3 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
makaronu kolorowego wstążki 400 g
wody do ugotowania makaronu 5 l
soli 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżka
suszone pomidory 150 (w oleju)
papryka żółta 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ognista potrawka z makaronem

Umyte podudzia obrać ze skóry, wytrybować i pokroić w kostkę.
3 łyżki oleju z pomidorów wlać na patelnię, rozgrzać go i wrzucić mięso.
Podsmażać je od czasu do czasu mieszając.
Gdy mięso się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne i również pokroić w sporą kostkę.
Wszystko chwilę smażyć a gdy papryka lekko zmięknie dorzucić pokrojone pomidory odsączone z oliwy.
Na koniec dodać wszystkie przyprawy i sos chili oraz pietruszkę i dusić około 5-7 minut.
Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić.
Na talerz nakładać makaron i potrawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 02.06.2012 19:55
i znów pięknie podane danie :)
Karolinka111 02.06.2012 19:43
smacznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak