Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron carbonara z boczkiem

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie makaronu rurki
ząbki czosnku 2
surowego boczku 40 dag
cebule 3
śmietana 22% 200 ml
jaja 2
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron carbonara z boczkiem

Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Patelnię rozgrzej, podsmaż boczek. Dodaj cebulę i czosnek, podsmaż. Przypraw bazylię. Duś pod przykryciem 8-10 min. Śmietanę roztrzep z jajkami. Wlej do boczku. Przypraw do smaku bazylią, solą i pieprzem. Cały czas mieszając, gotuj ok 3 min. Makaron ugotuj według instrukcji. Polej gorącym sosem. Od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak