Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
pieprz 1/4 łyżeczki
olej 2 łyżki
por 15 dag
zielona papryka (świeża) 1 szt
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
sól i cukier do smaku
jabłko kwaśne 50 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z jabłkami

Mięso natrzeć olejem i posypać pieprzem. Por pokroić w krążki. Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i pokroić na małe kawałki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać jarzyny i owoce. Dusić na 2 min cały czas mieszając. Następnie dusić pod przykryciem 10 min, na końcu doprawić sola i cukrem do smaku. Obraną cebulę pokroić w krążki. Mięso obsmażyć na oleju, na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Po 2 minutach zmniejszyć ogień i dalej smażyć. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć razem z mięsem przez 3 min. Mięso posolić, podawać obłożone jabłkami i jarzynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak