Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz pieczarkowy do krokietów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebule 2
śmietana 150 ml
żółtka jaj 2
natka pietruszki 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz pieczarkowy do krokietów

Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebule pokrojoną w drobną, kostkę, dodać pieczarki i całość usmażyć. Dodać śmietanę i przyprawy. Dusić, aż sos zgęstnieje. Wymieszać masę z surowymi żółtkami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.02.2014 08:55
u mnie sie sprawdza idealnie ten przepis
pestka 03.11.2013 09:33
lubię krokiety z pieczarkami
Rybciia 18.10.2013 10:42
przydatny przepis :-)
barbara11561 14.08.2013 00:03
taki też robię
Motorek 10.05.2013 09:00
bardzo smaczny
Beata23 21.04.2013 10:49
pyszny ten farsz
smakoszek 26.01.2013 20:29
świetny
Bernadeta1 29.11.2012 15:35
smaczny
AURELKA 01.10.2012 17:41
znakomity
Seba 15.06.2012 08:31
smaczny
Dorota37 15.06.2012 07:39
uwielbiam pieczarki
Ada-Gaba 11.06.2012 07:35
smaczny
Beatris 10.06.2012 22:08
Dobry farsz to połowa sukcesu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak