Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brokułów i groszku zielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
zielony groszek 1 puszka
brokuł 180 gram
ziemniak 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
serek topiony trójkątny 3 sztuki
pesto 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brokułów i groszku zielonego

Do garnka wlać bulion, dodać odcedzony groszek i umyte różyczki brokuła, nastawić średni ogień.

Ziemniaka obrać i pokroić w drobną kostke, dodać do warzyw w garnku i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. W czasie gotowania można wyjąć 1-2 różyczki brokuła i odłozyć do dekoracji.

Kiedy warzywa będą już ugotowane dodać pesto i całość zmiksować. Dodać serki topione, sól i pieprz do smaku i mieszać, aż serki całkowicie sie rozpuszczą.

Można podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak