Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane udka w panierce z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
musztarda 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
olej do smażenia
masło 2 łyżki
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
orzechy laskowe 2 mielone
udka z kurczaka 4 (gotowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane udka w panierce z orzechami

Z ugotowanych udek z kurczaka zdjąć skórę, mięso osuszyć. Jajka roztrzepać widelcem, wymieszać z musztardą i przyprawa kucharek. Osuszone mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mielonymi orzechami. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Kłaść panierowane udka na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.10.2013 20:12
Apetyczne.
sara1 08.02.2013 22:37
fajnie zrobione
kate.500 20.06.2012 11:18
pyszna panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak