Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 blacha
wiórki kokosowe 1 opak
mleko kokosowe 1 puszka
mleko
malibu 1/4 szklanki
krem do karpatki 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowiec

Biszkopt przekroiłam na pół. Malibu zmieszałam zmleczkiem kokosowym i dolałam zwykłego mleka (tak by łącznie wyszło tyle płynu ile jest napisane na opakowaniach kremu), wsypałam kremy karpatkowe i zmiksowałam. Gdy krem był sztywny, wyłożyłam na 1 część biszkopta i przełożyłam drugą. Na to kolejna porcja kremu. Wiórki kokosowe podsmażyłam na rumiano na suchej patelni i posypałam ciasto.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.12.2012 00:26
bardzo smaczny
Maniek2 03.12.2012 19:11
mniam
Fiffi 21.11.2012 22:38
bardzo apetyczne
jola1508 19.07.2012 21:22
mniam mniam, pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak