Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
czosnek 2 zabki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z czosnkiem

Jajka po kolei wbijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, roztrzepujemy je widelcem przyprawiając niewielka ilością soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Rozgrzewamy niezbyt mocno patelnię, wlewamy niewielka iloćc oliwy i dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa zabki czosnku. Smażymy kilka sekund nie dopuszczając czosnek sie zbrązowił bo wtedy będzie gorzki. Wylewamy na patelnię jajka i wszystko mieszamy. Smażymy cały czas mieszając az jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 19.06.2012 19:39
wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak