Przepis i sposób przygotowania na: Pieróg a la calzone.
Przepis na rewelacyjne,idealne ciasto do calzone pochodzi ze strony wielkieżarcie autorki amel.Farsz zrobiłam swój.Pychota,polecam!
mąka pszenna | 40 dag |
cukier | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
drożdże | 3 dag |
żółtko surowe | 1 szt |
mleko | 200 ml |
oliwa | 3 łyżki |
masło miękkie | 5 dag |
parówki | 7 szt |
cebula | 1 szt |
pomidory suszone Smak | 8 połówek |
ogórek konserwowy Smak | 1 szt |
ser żółty | 30 dag |
sól i pieprz | do smaku |
keczup pikantny | 6 łyżek |
woda | kilka łyżek |
oliwa | 3-4 łyżki |
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: