Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PIECZONA W PIETRUSZCE

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z karmazyna 0,8 kg
cytrynka 1 sztuka
natka pietruszki
czosnek 3 ząbki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PIECZONA W PIETRUSZCE

Filety umyć zimną wodą, polać sokiem z cytryny - odstawić. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać, dodać czosnek drobno tarty oraz startą skórkę z cytryny - wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Filety ułożyć jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu wcześniej wysmarowanym tłuszczem. Wierzch filetów przykryć masą pietruszkową. W rondlu rozpuścić masło i polać nim potrawę. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok 20 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.08.2013 22:29
pyszna rybka:-)
Halina14 24.04.2013 12:36
pyszna ,robię taką na szpinaku
Beata23 12.03.2013 13:00
zjadłoby się, pycha
fotoviderek 18.02.2013 11:26
Zdrowa, pyszna rybka. Mniam :)
Piter 31 15.02.2013 10:15
super
ONY_za_kare 13.02.2013 09:10
pychotka!
Betka 07.01.2013 13:04
mmm super;)
Betka 07.01.2013 13:01
smaczne;)
Katarzyna/kate1980 25.11.2012 22:13
superowa
Krystyna32 21.10.2012 14:24
pycha
anemon 03.10.2012 08:45
Ciekawa propozycja.
adelajda 19.08.2012 11:26
na pewno smaczna !
ronald88 19.07.2012 15:33
extra
agam26 17.07.2012 18:59
ciekawy pomysł
bgs1984 13.07.2012 21:51
mniam
marzenciak1985 13.07.2012 20:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak