Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Stek wołowy po toskańsku

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wołowy 4 szt
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
olej 2 łyżki
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 ziarna
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Stek wołowy po toskańsku

Cebule i czosnek obrać. Cebule pokroić w krążki, a czosnek na zapałkę. Z oleju, pieprzu zielonego, kolorowego i czarnego oraz papryki tymianku przyrządzić marynatę, domieszać do niej czosnek i cebulę. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować marynatą i odstawić na 2 godz. Po tym czasie marynatę zdjąć z mięsa i piec steki naruszcie po 20-30 min, odwracając je od czasu do czasu. W tym czasie podsmażyć na patelni ziarenka pieprzu, kawałki czosnku oraz cebule, tak aby cebula zeszkliła się. Upieczone steki posolić, obłożyć pozostałą marynatą i podawać z bułką i sałatką z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak