Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińską, jabłkiem, pomarańczą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
pomarańcza słodka 2
marchew 2
soc z cytryny
sól
pieprz
cukier
oliwa 3-4 łyżki
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińską, jabłkiem, pomarańczą

Warzywa obrać i umyć. Jabłka oraz marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekać. Pomarańczę pokroić na drobne cząstki. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać oliwę, sól, pieprz i cukier. Wymieszać i doprawić do smaku. Pozostawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak