Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowaną fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
roszponka 1 garść
pomidorki truskawkowe 7-8 sztuk
fasolka szparagowa marynowana ok.50 gram
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1/2 opakowania
woda 1,5 łyżki
olej 1,5 łyżki
cebula 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowaną fasolką

Kroki postępowania

1
Jajko ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki.
Krok 1 - Sałatka z marynowaną fasolką foto
2
Roszponkę lekko porwać i ułożyć na dużym talerzu. Na sałacie ułożyć przekrojone na pół pomidorki.
Krok 2 - Sałatka z marynowaną fasolką foto
3
Jajko pokroić w ósemki i ułożyć między pomidorkami.
Krok 3 - Sałatka z marynowaną fasolką foto
4
Fasolkę odsączyć i ułożyć na wierzchu sałatki.
Krok 4 - Sałatka z marynowaną fasolką foto
5
Olej wymieszać z wodą i sosem sałatkowym polskim koperkowo-ziołowym, odstawić na kilka minut.
Krok 5 - Sałatka z marynowaną fasolką foto
6
Cebulę pokroić w kostkę, posypać nią sałatkę. Całość oprószyć lekko solą i pieprzem. Sałatkę polać przygotowanym sosem.
Krok 6 - Sałatka z marynowaną fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.10.2012 10:20
Pięknie podana, pyszna sałatka.
kasiek 27.08.2012 07:07
bardzo fajnie wygląda
Katarzyna/kate1980 19.07.2012 22:05
ale kolorowa
aginaa 19.07.2012 19:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak