Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy sos z zieloną pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
zielona pietruszka
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy sos z zieloną pietruszką

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do garnka i zalewamy około 0,5l zimnej wody, dodajemy kostkę bulionową i gotujemy do miękkości (powinno zostać około 300 ml wody w podgotowanych pieczarkach).
Krok 1 - Pieczarkowy sos z zieloną pietruszką foto
2
Następnie do 200 ml zimnej wody dodajemy 2 łyżki mąki i 2 łyżki śmietany – dokładnie rozmieszać i zalać wywar z pieczarkami. Zieloną pietruszkę drobno kroimy.
Krok 2 - Pieczarkowy sos z zieloną pietruszką foto
3
Dodajemy część posiekanej zielonej pietruszki i gotujemy razem przez około 3 minuty. Przyprawiamy do smaku. Podajemy wg uznania
Krok 3 - Pieczarkowy sos z zieloną pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 05.04.2013 19:52
Pyza możesz pokroić w gwiazdki, paski bądź jak Ci sprawi przyjemność :)
SmacznaPyza 11.02.2013 10:09
nie rozumiem po co ta kostka
mariel78 08.10.2012 08:19
ja do klopsa , ziemniaków , gołąbków ...hm... do wszystkiego po prostu pycha
jasiek 28.08.2012 15:16
do czego robicie go?
agataw1990 18.08.2012 17:06
smaczny!
Justyna Jussstiii 20.07.2012 13:55
super
ewka1978 20.07.2012 09:35
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak