Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3
marchew 4
pietruszka gotowana 2
seler 1 mały
ogórki konserwowe 5
groszek zielony 1
kukurydza w puszce 1
fasola czerwona 1 puszka
majonez 1 słoiczek
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą

Warzywa - marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki gotujemy w łupinach pod przykryciem. następnie studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe płuczemy i również kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski – dokładnie mieszamy, Dodajemy odcedzoną kukurydzę, groszek i przepłukaną w zimnej wodzie czerwoną fasolę. Następnie dodajemy majonez i musztardę rosyjską – dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Najlepsza następnego dnia gdy wszystkie smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 01.02.2014 14:20
pyszna sałatka
Kasnaj 05.09.2012 21:11
zjadłabym :)
Zdzisław 20.07.2012 21:55
nie ma to jak dobra jarzynowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak