Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z cukinią i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
feta 1/2 kostki
kabanos 1 szt
sól
cebula dymka ze szczypiorkiem
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z cukinią i fetą

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Gotujemy w wodzie lekko słonej. Po ugotowaniu wyciągamy z worka i studzimy . Do zimnego ryżu dodajemy posiekana dymkę . Cukinie kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie odsączamy z soku i dodajemy do ryżu . Dodajemy pokrojonego kabanoska . Mieszamy .Doprawiamy sola pieprzem i kropimy oliwą . Dodajemy pokrojony ser feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.07.2012 09:50
przepysznie wygląda
Katarzyna/kate1980 21.07.2012 21:04
super
Mysiunia 21.07.2012 18:14
jeszcze nigdy nie podawałam cukinii surowej :) mam dużo u siebie w ogrodzie, to pewnie w najbliższym czasie zrobię coś w podobie :)
iwa643 21.07.2012 14:17
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak