Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa-

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 350 g
olej 4 łyżki
ziemniak 3 szt
marchewka 1 szt
pomidory w zalewie pomidorowej 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kminek Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa-

Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kostkę dodać do cebuli, chwilę podsmażyć,oprószyć papryką, zasmażyć razem. Dodać kminek według uznania, wlać 800 ml wody. Gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki i paprykę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę pokrojona w plasterki. Gotować 8 minut. Dodać
pokrojone pomidory wraz z zalewą. Dusić około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.10.2016 18:21
smaczna zupa
Kate131 02.12.2012 09:38
mniam
ZEWA 25.08.2012 10:18
uwielbiam a na zbliżającą sie jesień idealna
Betka 03.08.2012 08:17
rewelacyjna!;)
Beata73 26.07.2012 17:11
pychotka
Andysz 22.07.2012 08:56
wygląda zachęcająco!;D
ronald88 18.07.2012 17:56
super
caralajna 18.07.2012 10:41
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak