Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona ze suszonymi śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 200 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
karkówka 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona ze suszonymi śliwkami

Karkówkę myjemy i kroimy na około 10 cm plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy olejem i odkładamy na godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie smażymy mięso z każdej strony po około 7 minut. Następnie przekładamy karkówkę do rondla,dodajemy śliwki i zalewamy wszystko wodą. Dusimy około godziny aż mięso będzie miękkie. Karkówkę kroimy na kawałki i podajemy do ziemniaków. Ze śliwek i otrzymanego wywaru robimy sos. Podajemy na gorąco. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 26.07.2012 00:06
oczywiście podajemy do ziemniaków lub ryżu, nie do mięsa :)
ziutula
ziutula 25.07.2012 09:08
dla mnie takie mięsko to przysmak do chleba...
octo 25.07.2012 00:23
uwielbiam karkówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak